3 Kasım 2010 Çarşamba

Sungur Abi'den Hocaefendi hakkında..


Abdulkadir KAVUN ağabey İhsan ATASOY ağabeyin hazırladığı Üstadın Manevi Evladı Fena Fi’n- Nur Mustafa SUNGUR adlı kitab’da naklediyor ki :

    Mustafa SUNGUR ağabeye Fethullah hocaefendi hakkındaki kanaatleri sorulduğunda “Değil Fethullah GÜLEN gibi İslam Kahramanı, İslamiyet’e birkaç saç teli kadar faydası olan birisinin, başımız üstünde yeri var dır” der.

    Yine bir defasında birisi yanında Fethullah Hocaefendi’yi tenkide kalkışır. Sungur ağabeye sorar : Nur Talebesimidir ?? Sungur Ağabey birden hiddetlenir. Önce : “Kardeş sen kaç senedir Risale-i Nur okuyorsun?”diye sorar. Muhatabı uzun yılların Nur okuyucusudur. Tekrar “ Şimdi bu kadar senedir okuyorsun, kaç kişiye Nur’ları verdin, kaç kişiye vesile oldun?” diye sorar. Muhatabı cevabda zorlanınca :

    “Bu zat sadece Sözler Yayınevi’nden Orta Asya hizmetleri için tırlar dolusu Risale-i Nur satın aldırıp neşretti. Şimd i sen ALLAH’dan korkmuyor musun da ‘O Nur talebesi midir?’ diye soruyorsun! Şimdi o Nur Talebesi değildir de sen misin Nur Talebesi?” diye cevap verir.
    (Sf :475)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder